Bij Andijk Verhuur beleeft u niet alleen het leukste dagje uit, maar ook voor een onvergetelijke vakantie zit u goed bij Andijk Verhuur. De laatste jaren zien we bij Andijk Verhuur een sterk stijgende vraag naar milieuvriendelijk reizen. Wilt u zo milieuvriendelijk mogelijk reizen? Met onderstaande reistips maakt u uw vakantie pas écht duurzaam!

14 tips voor een duurzame en milieuvriendelijke vakantie!

Met onderstaande reistips maakt u uw vakantie pas écht duurzaam:

1.Reisgidsen uit? Maak er een ander blij mee.

Gooi uw uitgelezen reisgidsen niet bij het oud papier. Er is altijd wel iemand die u er een plezier mee doet!

2. Ga toch fietsen!

Laat de auto tijdens de vakantie ook eens staan. Ga lekker wandelen of fietsen en maak een excursie met een bus of boot. In de buitenlucht geniet je veel meer van de omgeving!

3. Vermijd de files

Heerlijk wat rust, ruimte, minder drukte en minder files op vakantie. Precies daarom is er vakantiespreiding. Op de website van de ANVR staan de schoolvakanties vermeld.

4. Reis buiten het seizoen

Geniet van een vakantie in het voor- en naseizoen. Minder mensen, minder extreme temperaturen én minder kosten. Wat wil een mens nog meer?!

5. Milieuvriendelijk reizen

U bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe u op vakantie gaat. Met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze en het scheelt u dure parkeerkosten op de luchthaven. Overweeg ook eens de mogelijkheden van een ander vervoermiddel, zoals bus of trein.

6. Schoon zwemwater en mooie stranden

Wie droomt er niet van: de mooiste stranden en schoon zwemwater op vakantie, yes please! Met de Blauwe Vlag zijn deze heel makkelijk te vinden.

7. Verantwoorde souvenirs

Hoe houdt u als vakantiegangers geld over voor echt leuke souvenirs? Koop nooit souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dieren, planten, koraal. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving.

8. Let op met water

Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.

9. Ga bewust om met elektriciteit

Voel u thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als u de kamer in het hotel, het appartement of de bungalow verlaat. Geniet van zomerzon en zet de airco een standje lager. Een dikke trui in de wintersneeuw kost veel minder energie dan een hete verwarming. Laat de veiligheid echter niet in het geding komen. Verwijder batterijen daarom niet uit melders die bijvoorbeeld rook of koolmonoxide signaleren.

10. De paden op, de lanen in…

Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet uw voetstap waar anderen ook zijn geweest. Echte veilige wintersporters skiën, langlaufen en snowboarden op de aangegeven pistes.

11. Respect voor de omgeving

Respecteer de tradities en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

12. Ontdek de lokale keuken

Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie ook eens de plaatselijke keuken!

13. Boost de lokale economie

Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.

14. Verwen de prullenbak

Zwerfvuil is een grote ergernis, zowel thuis als op vakantie. Als u gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan steden of dorpen, laat dan geen afval achter.