Bij Andijk Verhuur kunt u terecht voor zeer veelzijdige dagjes uit. Van zeezeilen op het IJsselmeer tot adventure racing in het buitengebied en van een cursus oud-Hollands handwerken tot een prachtige wandeling over de Noord-Hollandse Dijkenroute. Nu heeft Andijk Verhuur iets nieuws in haar dienstenportfolio: een cursus hulpverlening.

Toenemende vraag naar een nuttig dagje uit

Bestuurslid Harry Huurbaas legt uit: “Als gevolg van de toenemende focus op bewegen was er de afgelopen jaren altijd veel belangstelling voor actieve en avontuurlijke dagjes uit. Nog altijd krijgen we zeer veel positieve reacties te horen van mensen die bij Andijk Verhuur een dagje uit beleven. Zij waarderen vooral de goede begeleiding, de ongedwongen sfeer en het feit dat je ook echt een dagje uit bent. De afgelopen tijd neemt ook de vraag naar een nuttig dagje uit toe. Daarom hebben we gebrainstormd over mogelijkheden om hierop in te spelen. Het resultaat is bijvoorbeeld onze nieuwste dagje uit: een praktische cursus hulpverlening.”

In samenwerking met lokale hulpverleners

De cursus hulpverlening wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale hulpverleners. Zowel de politie als de brandweer als het ziekenhuis heeft ons de medewerking toegezegd, uit waardering voor het feit dat mensen zich verdiepen in deze materie en het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen. “Ons voorstel voor een praktische cursus hulpverlening werd gelijk positief ontvangen”, aldus Huurbaas.

Gevarieerd programma

De inhoud van de cursus hulpverlening is zeer gevarieerd. Zo leren mensen bijvoorbeeld hoe ze moeten handelen als ze getuige zijn van een verdachte situatie, maar ook hoe ze moeten reageren als er een teveel aan koolmonoxide in hun woning is of wanneer hun kind van twee een slagaderlijke bloeding krijgt. Stuk voor stuk scenario’s waarvan je hoopt dat je ze nooit meemaakt, maar die je tegelijkertijd helaas ook nooit helemaal uit kunt sluiten. De praktische invalshoek in combinatie met de luchtige invulling wordt bij het publiek zeer goed ontvangen. “Nooit geweten dat hulpverlening zo leuk kan zijn!”, aldus een dolenthousiaste Maria Mitella, die vandaag met haar collega’s in Andijk is om de cursus te volgen.

Niet stilzitten

De nieuwe cursus hulpverlening betekent niet dat Andijk Verhuur voorlopig weer rustig verder kabbelt. “Absoluut niet!”, beweert Huurbaas stellig. “We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om gezinnen, vriendengroepen en bedrijven een uniek, onvergetelijk dagje uit te bezorgen. Er zitten al weer zes nieuwe ideeën in de pijplijn waar we de komende tijd met elkaar voor gaan zitten.”