Zin in een avontuurlijk dagje uit, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest of een uitje met je collega’s? Andijk Verhuur presenteert adventure racing en we vertellen je er alles over!

De oorsprong van adventure racing

De oorsprong van adventure racing ligt in een multi-sport race (hardlopen, kajakken en mountainbiken) in Nieuw-Zeeland, ook wel bekend als de coast-to-coast. Deze eerste multi-sport wildernis uithoudingsrace startte in 1980 en is inmiddels zelfs een jaarlijks terugkerend evenement. Deze race ontstond toen iemand toevallig opving hoe twee Amerikanen een uitdaging zochten in de wildernis, de volgende stap in de zoektocht naar de ultieme uitdaging. In een poging de Amerikanen voor te zijn, werd de coast-to-coast georganiseerd.

De Raid Gauloises: de volgende stap

Eén van de volgende grote stappen was de komst van de Raid Gauloises, die voor het eerst werd gehouden in 1989 in Nieuw-Zeeland. De Raid Gauloises was de eerste non-stop meerdaagse multi-sport wedstrijd met gemengde teams. De Fransman Gerard Fusil maakte de adventure race sport razendsnel populair, vooral in Frankrijk, Australië en Nieuw Zeeland. Door velen werd dit evenement gezien als de ultieme test voor het menselijke uithoudingsvermogen. De Raid Gauloises verhuisde ieder
jaar naar een nieuwe exotische locatie ergens op de wereld.

Opmaat voor kleinere adventure races

De coast-to-coast en de Raid Gauloises zijn de opmaat geweest voor de kleinere adventure races, die sindsdien wereldwijd worden georganiseerd en de sport steeds sneller hebben laten groeien. In Europa zijn adventure races vooral populair in Zweden.

Nu ook adventure races bij Andijk Verhuur

De oorspronkelijke adventure races vragen flink veel tijd, training, vaardigheden en financiële investeringen. Door de opkomst van de kleinere adventure races is deze sport steeds toegankelijker geworden en daardoor heeft deze sport zich steeds verder ontwikkeld. Ben jij een echte bikkel en ga je graag de uitdaging aan? Schrijf je dan in voor een adventure race bij Andijk Verhuur!