Bent u op vakantie in Andijk? Dan is er veel te beleven. U denkt misschien al snel aan water: varen op het IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee, of rijden over de Afsluitdijk of de dijk Lelystad-Enkhuizen. Maar ook landinwaarts is er genoeg te beleven rondom Andijk. Als u echt iets van de omgeving wilt zien, kunnen wij u de Noord-Hollandse Dijkenroute warm aanbevelen!

Nationaal Landschap

Tussen Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en het nabijgelegen Hoorn ligt een typisch Hollands landschap van uitgestrekte weilanden, wuivende rietpalmen en veel water. In het voorjaar van 2004 heeft het kabinet Laag Holland aangewezen als nieuw Nationaal Landschap. Laag Holland is het oorspronkelijkste cultuurlandschap dat we kennen; het landschap is het resultaat van menselijk ingrijpen. Het is een veelzijdig agrarisch natuurgebied met veel weidevogels, waterdieren en -planten.

Braken en lintdorpen

De polder Zeevang is bedijkt in de 13e eeuw. Kenmerkend voor deze wandelroute zijn de braken (oude dijkdoorbraken waar later de dijk weer omheen gelegd is) en lintdorpen, volledig vergroeid met het landschap. De boeren in Waterland verwelkomen u en uw groep van harte op hun boerderij. Daarnaast laten zij u het karakteristieke polderlandschap over land of over water verkennen en / of andere bezienswaardigheden in Waterland en het Nationaal Landschap Laag Holland ontdekken.

Tweedaags arrangement (van 1 maart t/m 31 oktober op woensdag tot en met vrijdag)

Tijdens dit tweedaagse wandelarrangement kunt u twee dagen genieten van rust, ruimte en groen. Genieten van heerlijke boerenkaas, echt fruitsap en verse eieren. Van de keus tussen zachte wandelpaden over grasdijken of stevig stappen over een nabijgelegen (fiets)pad. En boven alles: genieten van de gastvrijheid van de boerenfamilies in het weidse Waterland. U wandelt aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving circa 20 km per dag in de polder Zeevang. Onderweg passeert u diverse interessante locaties, zoals fruitteeltbedrijf De Fruittuin, dieselgemaal Keetsboog, poldermolen Heimeters, atelier en galerie CO2 en antiekboerderij Boeremeer.

Prijs

De prijs van dit arrangement bedraagt 95,00 euro per persoon voor beide dagen. Minimaal 4 tot maximaal 8 personen per vertrekdatum.

Inbegrepen

Bij deze prijs zijn de volgende zaken inbegrepen:

  • Overnachting met ontbijt in pension Weeldezonne in Oosthuizen
  • Twee lunches op twee boerderijen onderweg
  • Twee koffiestops en twee theestops op vier verschillende boerderijen onderweg
  • Flesje ver vruchtensap bij boerderij de Fruittuin
  • Routebeschrijving

Omgeving

De gemeente Zeevang ligt aan het Markermeer in de toeristisch aantrekkelijke driehoek Edam-Purmerend-Hoorn. Op relatief korte afstand (en dus op korte reistijd) gelegen vanaf Andijk, maar ook vanaf interessante steden als bijvoorbeeld Amsterdam, Alkmaar en Hoorn. Ook het Zuiderzeemuseum (een openluchtmuseum te Enkhuizen) en het Noordzee-strand zijn relatief dichtbij. Met haar unieke en karakteristieke karakter zoals stolpboerderijen, de weidse landerijen en het landschappelijke en waterrijke karakter met haar rustgevendheid, kan de stedeling of de in de stad verblijvende toerist uitgebreid van dit veenweidegebied genieten of er heerlijk tot rust komen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit arrangement? Neem dan contact met ons op.